3rd CORFU BEER FESTIVAL 2016

Corfu meets Italy

12 – 16 Οκτωβρίου 2016, Αρίλλας Κέρκυρα


 
Το «Corfu Beer Festival», ένα φεστιβάλ Θεσμός πια, διοργανώνεται φέτος για 3η χρονιά 12-16 Οκτωβρίου, στον Αρίλλα της Κέρκυρας, απέναντι από τις εγκαταστάσεις της Corfu Beer. Πρόκειται για ένα 5ήμερο φεστιβάλ γαστρονομίας και χειροποίητης μπύρας με ελεύθερη είσοδο, το οποίο διοργανώνεται από την Corfiot Actions, με συν διοργανωτές την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Δήμο Κέρκυρας, την Πολιτιστική Πρωτοβουλία Αρίλλα, το Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Αριλλά, ενώ βρίσκεται υπό την Αιγίδα του Επίτιμου Ιταλικού Προξενείου στην Κέρκυρα και του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και πλαισιώνεται από ένα μεγάλο χορηγικό πλάνο στο οποίο έχουν ενταχθεί μεγάλες ελληνικές και τοπικές εταιρείες.

Κάθε χρόνο φιλοξενούμενη μια ξένη χώρα αρχής γενομένης το 2013 όπου όπου η Κέρκυρα συναντήθηκε με την Βαυαρία στο φεστιβάλ «Corfu meets Bavaria», ενώ το 2104 συναντήθηκε με την Μεγάλη Βρετανία στο «Corfu meets UK». Αυτή τη χρονιά η Κέρκυρα συναντά την Ιταλία, επιδεικνύοντας η μια χώρα στην άλλη τις παραδόσεις της και την κουλτούρα της. Με την Ιταλία έχουμε αρκετά κοινά σαν χώρες. Φέτος θα μπορέσουμε να τα μοιραστούμε σε μια τεράστια γιορτή, σε μια γιορτή γαστρονομίας, πολιτισμού, μουσικής και τεχνογνωσίας, δοκιμάζοντας γεύσεις, τραγουδώντας και διασκεδάζοντας!

«Corfu meets Italy» λοιπόν, για αυτό η Corfu Beer φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της 4 από τα καλύτερα ζυθοποιία της Ιταλίας, Birrificio Rurale, Birra del Borgo, Birrificio Lambrate, και No Tomorrow Craft Beer, με τα οποία έπειτα από μια βδομάδα βρασμών δημιούργησαν διαφορετικές χειροποίητες μπύρες με πρωτότυπες γεύσεις τις οποίες θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε αποκλειστικά στο φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ υπόσχεται μοναδικές στιγμές, συναισθήματα, εικόνες αλλά και γεύσεις. Για αυτό, στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν 4 εστιατόρια εκ των οποίων το ένα χορτοφαγικό, που θα παρουσιάζουν και θα προσφέρουν ελληνική και ιταλική γαστρονομία, όπως επίσης και εκθεσιακός χώρος με τοπικά – παραδοσιακά προϊόντα Ιονίων Νήσων.

Μεγάλη μας τιμή και χαρά είναι η διεξαγωγή 2 πανελλήνιων διαγωνισμών στα πλαίσια του φεστιβάλ. Ο 8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Young Bartender ,της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος διεξάγεται στις 13 Οκτωβρίου 2016 μέσα στο χώρο φεστιβάλ φέτος αλλά και για τα επόμενα 3 χρόνια και 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Home Brewing - 1st Brewltimate Experience Competition, τον οποίο διοργανώνει η Κερκυραϊκή Ζυθοποιία σε συνεργασία με το Beer Deli.

Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα του φεστιβάλ καλύπτεται τόσο από τοπικά συγκροτήματα, όσο από Ιταλικό συγκροτήμα τους Metrò και το Μουσικό χορευτικό συγκρότημα Sciamaballa' αλλά και από Έλληνες Καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως είναι οι Εκείνος + Εκείνος, ο Βασίλης Καζούλης, το συγκρότημα Penny & the Swingin' Cats, η Idra Kane και πολλοί ακόμα.

Αρκετές και οι παράλληλες εκδηλώσεις όπως το Συνέδριο «CORFOOD- Μεσογειακή διατροφή και ο ρόλος των τοπικών προϊόντων στο νέο γαστρονομικό χάρτη», που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου με διατροφολόγο, γνωστούς σεφ, επιτυχημένους επιχειρηματίες και ανθρώπους σχετικούς στο κομμάτι της γαστρονομίας αλλά και η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουμε σε δυο χωριά τα οποία θα υποδεχτούν τους επισκέπτες τα μεσημέρια του Σαββάτου και της Κυριακής ώστε να γευτούν οι καλεσμένοι την αυθεντική φιλοξενία των κατοίκων απολαμβάνοντας χειροποίητη παραδοσιακή κουζίνα με αγνά φρέσκα υλικά τοπικής παραγωγής, με την συνοδεία υπέροχων κερκυραϊκών και ιταλικών καντάδων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην www.corfubeer-festival.com.

Εγγραφείτε τώρα για περισσότερες πληροφορίες του φεστιβάλ, ειδικές προσφορές και εναρκτήριες εκδηλώσεις προ-φεστιβάλ στο www.facebook.com/corfubeerfestival .

Για να μάθετε περισσότερα, ή για να επικοινωνήσετε μαζί μας στα :
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή καλέστε 6981226316.


H ομάδα του Corfu Beer Festival